Zobacz pełną wersję : zapotrzebowanie na tego typu strony

magda111
2008-04-28, 18:06
Witam, zastanawiam się nad zapotrzebowaniem na tego typu strony, czy wybierając nocleg sugerujemy się opiniami?

Admin
2008-04-28, 19:17
Witam

To wszystko zależy kto pyta ...
Jeżeli pyta właściciel obiektu ...
a) taki który może coś stracić bo boi się złych opinii
b) taki który zyska o ile ludzie docenią jego obiekt noclegowy
Jeżeli pyta poszukujący noclegu ...
a) być może jest Pani to obojętne do jakiego obiektu pojedzie
b) być może wybiera się Pani z rodziną i chce wiedzieć coś więcej na temat danego obiektu aby nie okazało się że jest to jedna wielka pomyłka.
c) być może ktoś miał już problemy podczas rezerwacji / pobytu w danym obiekcie i chce ostrzec innych

magda111
2008-04-28, 20:13
Nie zależało mi na wypowiedzi administratora tylko ludzi postronnych.Czy faktycznie czytają opinie o obiektach:) Jest dużo stron gdzie nie można wystawiać opinii, wcześniej PBN też nie miał takiej opcji. Zastanawiam się jako właściciel obiektu czy strony bez opinii są mniej wiarygodne i czy jest sens umieszczania na nich obiektów? Dodam że jako właściciel nie mam nic do ukrycia i jestem też na stronie z opiniami ( same pozytywne ):)

Liquid29
2008-05-15, 09:56
Jesli wydaje sie stosunkowo duże kwoty na wymarzony wypoczynek i jedzie przez cała Polske to łatwiej zdecydowac o wyborze kwatery opierajac sie na opiniach innych. Z pewnościa tego rodzaju strona jest jak najbardziej potrzebna. Oczywiści podczas tego rodzaju recenzji mogą sie zdażyc opinie, czasem nawet niesłusznie(np. pisane przez konkurencje) niepochlebne. Ale w gruncie rzeczy ci ktorzy naprawde staraja sie o zadowolenie klientow mogą spac spokojnie. Internet jest waznym ale nie jedynym źrodłem informacji. Klient ktory jest zadowolony napewno wroci i możliwe ze przywiezie kolejnych znajomych. A to jest najlepsza metoda rekomendacji. Pozdrawiam. Ps. Choc nie ma jeszcze żadnej recenzji pensjonatu do ktorego sie wybieram, a czasu coraz mniej, wierze że ktoś sie jeszcze wypowie, albo po powrocie ja bede pierwszy:). IMHO robicie dobra robote

cynamonka
2008-05-15, 12:04
Uważam ze to forum to znakomity pomysł! Jeżdżę do Zakopanego co roku od 10 lat, ostatnio korzystam z rożnych ofert noclegów i opinie innych turystów są dla mnie bardzo cenne. Kiedy mam przed sobą kilka ofert kwater którymi jestem zainteresowana, wybieram ta która ma najlepsze opinie. Myślę ze zawsze to jest mniejsze ryzyko ze trafi sie na jakąś..."pomyłkę" ;)